Dating Sunday - 4 tips för en genuin dejtingprofil

Idag, den första söndagen i januari, är dagen då flest singlar i Sverige vill börja dejta. Förra året ökade antalet aktiva användare med 33% i dejtingappen Relate Date, och antalet matchningar med hela 67%. Med andra ord är det många singlar som börjar året med att leta efter en ny partner.

Dating Sunday - 4 tips för en genuin dejtingprofil

Nystart i dejtinglivet

Januari är månaden många förknippar med nystart, löften och mål. Det är alltså inte konstigt att många singlar väljer att lägga lite extra tid på sitt dejtande i början av året, något som kan kännas både spännande och förvirrande. Vissa kanske redan har aktiva profiler på ett flertal dejting-appar och tjänster, medan vissa är helt nya inför konceptet. Oavsett så kan en genomtänkt och genuin dejtingprofil göra att dejtandet blir lite enklare, roligare och framför allt ge dig som singel större möjlighet att träffa någon som passar dig - på riktigt.

Ibland kan det kännas svårt att veta var man ska börja, vad man letar efter i en relation och vad man egentligen tycker är viktigt. Det räcker ju inte med att bara ladda ner en dejtingapp, man ska också skapa en profil som känns rätt för en själv. Så, hur skapar man en dejtingprofil som känns både genuin och spännande? Det vill vi på Relate Date hjälpa till med!

4 tips för en genuin dejtingprofil

  • Texter

Texten i en dejtingprofil är viktig, den berättar om vem du är och vad du söker. I texten kan du plocka fram din personlighet och verkligen visa vem du är och vad du söker. I Relate Date appen står dina värderingar och den du är i fokus, därför är ett tips att berätta mer om hur dina värderingar visar sig i din vardag. Nedan följer två exempel på hur du kan ta en ganska platt och opersonlig text till en mer personlig och inbjudande text som visar vem du är.

Exempel 1: Opersonlig text Passion är viktigt i relationer och på jobbet för att tycka att livet är kul.

Exempel 2: Personlig text Passion för mig är PASTA. Jag skulle kunna prata i en evighet om pastans alla former, smaker, hur al dente den ska vara, den perfekta sältan… you name it!

  • Bilder

Det är inte den perfekta posen som räknas utan att hitta bilder där du känner dig som dig själv. Övertänk inte vilken som är din bästa vinkel eller vad andra skulle uppskatta. Fokus är att ge inblick i hur ett liv med dig ser ut. Välj därför bilder efter:

  • Vad spenderar jag min tid på?
  • När känner jag mig levande?

Låt dig också inspireras av vad andra gör och uppdatera alltid med nytagna bilder. Bilder på dig i dina intressen eller hobbies fungerar också som inbjudning till samtalsämnen om hur du gillar att spendera din tid.

  • Filter? Nej tack

Det är lätt att hamna i tankar om att vilja anpassa sig, försköna eller dölja delar man tycker mindre om hos sig själv. Men gör inte det. När du istället släpper kontrollen och nervositeten för att visa vem du är, ökar dina chanser för att rätt person för just dig ska upptäcka dig.

Att visa sitt genuina jag skapar också trygghet och utrymme för andra att vara lika genuina. Vilket alla vinner på!

  • Perspektiv

Låt dig överraskas av att låta en vän välja en bild som de tycker är “så du” och som förgyller profilen av dig mer än vad de uttänkta badrums-selfiesarna kan göra.

Att se sig själv från någon annans perspektiv kan dessutom vara uppfriskande och ge utrymme för det du inte ser hos dig själv.

Låt ovanstående tips ge dig en nystart i dejtinglivet! Kanske kan en ny dejtingprofil som verkligen visar vem du är vara precis det du behöver inför 2023.

hello