Dating Sunday - Vad hände under årets största dejtingdag?

2023 har precis börjat men årets största dejtingdag har redan gått av stapeln, nämligen söndagen den 8 januari.

Dating Sunday - Vad hände under årets största dejtingdag?

Nystart och nyårslöften är någonting som många funderar på såhär i början av ett nytt år, detta har också smittat av sig i mångas dejtingliv. Kanske tänker man att 2023 blir året då man träffar någon ny, eller så är blir året en möjlighet att jobba på vad en faktiskt söker efte i en relation. Oavsett hur tankarna går så vet vi att fler och fler dejtar via appar, det är något många av oss har vant oss vid. Men under 2022 började också ett missnöje mot dejtingappar att gro. Statistik visar exempelvis att många har tröttnat på att svajpa och att allt fler söker efter en relation som faktiskt känns äkta - på riktigt.

Så hur gick det egentligen under årets största dejting-dag? Relate har statistiken!

Hög aktivitet under Dating Sunday

Relate Date är dejtingappen som sätter personliga värderingar och hållbara relationer i fokus. Tanken med appen är att vara en sorts motpol mot det ändlösa svajpandet och istället matcha singlar på personliga värderingar, intressen och kärleksspråk. Under 2022 har allt fler och fler börjat använda appen och på Dating Sunday 2023 ökade aktiviteten med 49%.

Fler matchningar och skickade meddelanden

Under dagen var det även allt fler singlar som matchade med andra - 103%.

När man laddar ner Relate Date får man göra en forskningsbaserad värderingskartläggning över vad man behöver för att må bra och vad man tycker är viktigast i livet. Efter det får man noggrant utvalda profiler som matchas på personliga värderingar. När man sedan matchats börjar man skicka meddelanden, något som också ökade under dagen med 105% fler meddelanden än vanligt!

hello