Humor - viktigast 2022

Allt fler dejtar via dejtingappar idag och allt fler söker efter kärleken genom att använda sig av tekniken. Men vilka värderingar och intressen är egentligen viktigast för dagens singlar? Relate har gjort en undersökning bland sina användare och kan nu presentera hur singlar ser på dejting, värderingar och kärleksspråk 2022.

Humor - viktigast 2022

Nätdejting ökar

Andelen svenskar som nätdejtar ökar även i år - enligt Internetstiftelsens undersökning Svenskarna och Internet 2022 har var fjärde singel i Sverige nätdejtat under 2022. Men inte nog med det, även 4 av 10 som mötte sin nuvarande partner inom de senaste fem åren har träffats digitalt, som nu är det vanligaste sättet att träffas på.

Relate Date är mötesplatsen för singlar i Sverige som fokuserar på värderingsbaserad dejting. Dejting som utgår från vad vi tycker är viktigt och hur vi ser på livet, en sorts motpol mot det ändlösa svajpandet många är vana vid. Nu släpper Relate sin senaste undersökning som visar hur singlarna i appen ser på dejting, värderingar och relationer. Datan kommer från över 17,000 dejtande individer över hela landet.

Kärleksspråk

Pandemins långa isolering har lämnat sina spår - under 2022 tyckte flest att fysisk beröring är det viktigaste sättet att visa kärlek på.

Värderingar

Humor är det absolut viktigaste för relationssökande singlar och har blivit ännu lite viktigare under 2022 jämfört med 2021.

Att vilja utvecklas personligen är något som har fått en rejäl boost under 2022 och är nu det tredje viktigaste från att ha varit det sjätte viktigaste under 2021.

Även vänlighet har rusat till toppen från tionde plats till femte plats under 2022.

Årets kanske mest oväntade raket bland de valda värderingarna är lojalitet som har gått från att inte ens varit med på topp 20 listan till att bli den 10e viktigaste värderingen under 2022.

Intressen

Att resa, spendera tid i naturen och investera i sin egen utveckling var det som singlarna spenderade mest tid på under 2022.

Nu blickar vi framåt mot ett nytt år och följer med intresse vad Sveriges singlar kommer värdera under 2023!

hello