Magplask i dejtingvärlden – har Tinder slutat tindra?

Nu verkar många trötta på Tinders utseendefixering – nya dejtingtjänster som bygger på djupare värderingar vädrar morgonluft.

Magplask i dejtingvärlden – har Tinder slutat tindra?

Utdrag ur originalartikeln i Vi skriven av Peter Hammarbäck den 20 september 2019: https://vi.se/artikel/sNmpAAa5-a0Yw889V-b1a10

Tinder har fått en hel värld att swajpa höger och springa benen av sig för en het träff i andra änden av stan. Men nu verkar många trötta på appens utseendefixering – nya dejtingtjänster som bygger på djupare värderingar vädrar morgonluft.

Ohotat på dejtingmarknaden är Tinder inte. På sistone har en ny sorts appar lanserats, som den helt nystartade svenska Relate. Den ska para ihop människor baserat på värderingar, inte på utseende. Nya användare bygger ett ”värderingsträd” genom en reflektionsövning som hjälper dem att definiera vad som är viktigt i livet. Idén är att förhållanden som baseras på gemensamma kärnvärderingar har större chans att hålla över tid, än förhållanden som baseras på … tja, hur stor fisk killen fångat och hur högt berg tjejen bestigit. Välkända investerare har strömmat till, många verkar tro på Relate.

Läs hela artikeln på Vi.

hello