Texter

Tips för hur du kan beskriva dig själv och hur du vill leva ditt liv

Profiltexterna skriver du för att ge en inblick i hur det skulle vara att dela en vardag med dig. Att visa vad du tycker om att göra, vilket tempo du har och vad som är viktigt för dig kan göra det lättare för andra att föreställa sig hur det skulle kunna vara att hänga med dig. Att skriva om sig själv kan vara svårt, därför finns våra handplockade prompter som hjälper dig på vägen. För att säkert visa upp vem du är kommer här tips på hur du kan tänka när du skriver dina prompt svar.

Ge alltid svar på varför

När du svarar på en prompt så kommer det säkert direkt ett snabbt och tydligt svar. Du vet ju exakt vad du menar men kommer den som läser få en tydligare bild av dig? För att gå på djupet behöver du bli mer specifik och en bra regel är att alltid svara på varför du svarar som du gör. Vad i ditt svar är det som gör detta viktigt för dig?

Var specifik

Att skriva om vad du gillar kan ibland bli lite för diffust för den som läser. Skriv därför gärna något mer specifikt om det du gillar tex istället för att skriva "Gillar att titta på Netflix" skriv "Gillar att titta på Studio Ghibli och skräck på Netflix". Alla måste inte förstå vad du menar, vissa kan bli nyfikna och fråga mer medans andra vet precis vad du menar och kan direkt dyka in i frågor som "Vilken är din favoritfilm från Studio Ghibli?".

Var beskrivande

Måla upp en bild om vad du gör eller drömmer om att göra. Istället för att prata om att "Jag gillar glass" kan ett scenario vara att "Tillsammans kan vi prova alla nya glass-sorter, även om de inte låter goda alls!"

hello