Bilder

Tips för hur du tar bilder som visar vem du är och hur du lever ditt liv

Det är inte den perfekta posen som räknas utan att hitta bilder där du känner dig som dig själv. Övertänk inte vilken som är din bästa vinkel eller vad andra skulle uppskatta. Det viktigaste är att ge inblick i hur ditt liv ser ut.

Välj profilbilder

Be någon föreslå bilder som de gillar på dig. På så sätt får du perspektiv på hur du får fram dig och din personlighet bäst i din profil. Fråga även dig själv vilken typ av bilder du uppskattar i andras profiler.

  • Typisk profilbild?
  • Helkroppsbild?
  • Super-garv-bild?

Välj livsstilsbilder

Bilder när du gör något som du gillar är ett bra sätt för att ge en känsla av din personlighet och hur det skulle vara att få hänga med dig i vardagen. Tänk därför på att det är mycket mer givande för andra att se en bild på dig när du lagar maten istället för enbart en bild på maten. Använd därför gärna bilder som tagits av andra eller varför inte med självutlösare för att visa vad du hittar på.

Vilka stunder kan du plocka fram kameran lite oftare?

Tips från Relate Date användare

  • Ha hyfsat nytagna bilder då detaljer som hårlängd, vigselring mm kan skapa förvirring kring hur du och ditt liv ser ut idag
  • Även om fotona är viktiga så är det i slutändan profiltexterna som kan avgöra om de relaterar
  • Profiltexterna ger mer förståelse för kontexten i bilden vilket uppskattas för att lära känna någon mer redan i profilen

I vår enkät “Dejta 2023” säger sig endast 17% att det viktigaste i en dejtingprofil, för att avgöra om de vill gå på en dejt, är personens utseende. Däremot säger 83% att de främst vill dejta en profil som känns äkta och beskriver hur personen är både i bild och text.

hello