5 bästa restaurangerna för en lyckad dejt i Stockholm

Våren är äntligen här och med det kanske också en återuppståndelse av dejtandet. Men var ska man egentligen ta sin dejt för att få en riktigt härlig kväll?

5 bästa restaurangerna för en lyckad dejt i Stockholm

Våren är äntligen här och med det kanske också en återuppståndelse av dejtandet. Men var ska man egentligen ta sin dejt för att få en riktigt härlig kväll? Vilka ställen är fina, men inte för fina? Var hittar man den rätta viben? Du kan vara lugn, vi på Relate har plockat fram några av våra favoritställen för en lyckad kväll, vare sig det är den först, andra eller 120e dejten.

Lite enklare

Lådan

Ett perfekt ställe för en avslappnad och enkel dejt, i hjärtat av Vasastan. Lådan är en dotterrestaurang till Flippin Burgers som serverar hållbar street food, det vill säga: grymma sliders (smarriga minihamburare), kycklingvingar och goda mackor. De har även ett brett utbud av öl som passar perfekt till maten. Lokalen är spartanskt inredd med rader av bänkar och bord, charmig belysning och bra musik. Detta är stället för dig som söker en opretentiös och lättsam dejt, och som inte har några problem att kavla upp ärmarna!

Läs mer här: ladansthlm.se

Bistro Leoparden

Leoparden är ett relativt nytt och väldigt mysigt ställe i Vasastan, som serverar god, napolitansk pizza och färsk tjeckisk öl på fat. Med härlig inredning och en stor bar placerad i mitten av restaurangen är stämningen på Leoparden väldigt varm vilket gör det till ett bra ställe för en dejt. På menyn finns även grillad och annan tillagad mat, olika tilltugg om man hellre vill ta dejten i baren och också ett stort utbud av vin. Alla möjligheter till en lyckad dejt, med andra ord.

Läs mer här: bistroleoparden.se

Cultur Bar

På Österlånggatan hittar ni charmiga Cultur Bar, en opretentiös kvarterskrog med god mat och ett brett utbud av vin. Matfokus ligger på mindre rätter, där Cultur sätter menyn efter säsong och vad de tycker är gott just nu. “Stökig elegans” är en term de själva använder för att beskriva sig, och vi på Relate tycker att termen passar perfekt, både för att beskriva restaurangen och för att beskriva en lyckad dejt!

Läs mer här: culturbar.se

Mer avancerat

Restaurang Himlen

Högst upp i gamla Skatteskrapan på Götgatan hittar du detta härliga ställe, en av Stockholms enda riktiga skybars. Ta en cocktail i deras lounge, eller njut av den fransknordisk-inspirerade maten medan ni blickar ut över den underbara utsikten och lär känna varandra bättre. Prisklassen är något högre, men så är även matkvalitéten och stämningen!

Läs mer här: restauranghimlen.se

Tennstopet Grill

Tennstopet grill är anrika Tennstopets bakficka, och detta nyöppnade ställe för osökt tankarna till Paris eller New York med den tidlösa och trivsamma inredningen. Restaurangen ligger på Odengatan, i höjd med härliga Vasaparken. De erbjuder en blandad meny med klassiska rätter i en modern tappning, med goda viner och erfaren personal. Hit kan du ta din dejt för en fin och trevlig kväll i en härlig och sorlande miljö!

Läs mer här: tennstopetgrill.se

Enjoy!

Hur hittar man kärleken 2021?

Att hitta kärleken kan kännas som att hitta en nål i en höstack. Se till att våga bli älskad men älska dig själv först, och håll dig ständigt i rörelse med andra människor.
10 tecken på en bra match

10 tecken på en bra match

Att hitta rätt partner är en av de viktigaste sakerna i livet. En bra relation kan ge oss kärlek, stöd och glädje. Men hur vet vi om vi har hittat rätt?
Relate
Relate
8 jan. 2024・3 min lästid
hello