Hur hittar man kärleken 2021?

Att hitta kärleken kan kännas som att hitta en nål i en höstack. Se till att våga bli älskad men älska dig själv först, och håll dig ständigt i rörelse med andra människor.

Att hitta kärleken! När, Var, Hur & Varför?

Att hitta kärleken kan kännas som att hitta en nål i en höstack. Man får ofta höra, bara du älskar dig själv så kommer du att dra till dig det som är äkta. Du måste bara först hitta dig själv. Det stämmer till viss del men så enkelt och svart/vitt är varken livet eller kärleken. Det kan naturligtvis vara så att man kan möta någon även när man är i en fas där man inte mår så bra, tillsammans bygger man sedan upp något som kan bli väldigt djupt och starkt trots att förutsättningarna inte varit de bästa. Att sträva efter ett krav där man måste vara på topp för att hitta sin match är helt enkelt inte realistiskt. Dock får man inte utnyttja det och bli offer eller terapeut till den man träffar, det är ett stort no no på det och stor röd flagga!

Så, hur gör man för att bli mer produktiv, hur ska man hitta rätt efter att ha laddat ner alla appar och bläddrat igenom dem 10ggr? När man har varit på krogen och där allt bara känns som ett stort hav men där fångsten är dålig eller totalt utebliven!

NÄR:

Det finns ingen regel för när i livet det är rätt eller fel att hitta sin partner. Däremot är det bra att vara klar med sitt förflutna så att man vågar bli älskad igen eller åtminstone öppen för att lära sig det. Det är för de flesta väldigt mycket svårare att bli älskad än att älska någon, att ta emot är svårt. Att inse att man är värd att bli älskad och att man faktiskt är utvald. Det gör att det är lättare att dra sig ur än att stanna kvar och riskera att bli lämnad. Rädslan tar överhand och flyktbeteendet kopplas på. En del av dejtingprocessen är att få ett nej, och att kunna ge ett nej och det är en viktig del för att kunna skapa en ny relation. Att man kan sätta gränser för sitt värde och sitt behov.

Med gränser kommer respekt. Har du svårt för det så ta hjälp, detta är ett av de viktigaste stegen mot att hitta en fin, djup och bra relation. Använd aldrig dejting eller en relation för att ducka andra problem i ditt liv, det är inte upp till någon annan att fixa det, stötta absolut men inte lösa det åt dig. Man kan inte lägga över sina problem på någon annan, ett mycket vanligt misstag som många gör och förväxlar det behovet med kärlek. Kort och gott så är du redo när du kan säga både ja och nej och inte bara lägger fokus på att bli omtyckt utan på vad som faktiskt är rätt för just dig!

VAR:

Det viktiga är att man är i ständig rörelse med människor. Oavsett om det är fysiskt eller online. Det behöver inte alltid vara uttalade dejter, det kan vara olika föreningar, sporter, föreläsningar eller andra sammankomster. Genom att umgås med olika typer av människor lär man sig mycket om sig själv och man inser snabbt att den fiktiva bilden av sin ev match kanske inte alls stämmer med ens behov och det man söker. Även om det är genom dejtingappar ni kommunicerar så prata med många, lär känna andra människor och dig själv. Du kommer snabbt att märka hur kul och intressant det är, du kommer också att lära dig att tacka både ja och nej. Vips, så kan någon dyka upp där man går utanför friendzone och attraktion uppstår.

Hur gör man då om man är introvert? Inga problem, var tydlig med det i din profil på appen, spela inte på något du inte är vilket naturligtvis gäller extroverta personer med. Välj att ses där omgivningen talar som en promenad, konstrunda, mysiga cafér. Då bli det lättare att plocka upp samtalsämnen som blir mindre personliga och du som introvert känner dig mindre pressad. Välj sammankomster eller aktiviteter där du känner dig trygg och att gemensamma nämnare och intressen finns.

HUR:

Att dejta kan kännas svårt, det kan upplevas som en jobbintervju där man måste sälja in sig själv. Detta kan göra att man bygger upp spänningar och man kan uppleva dejten som väldigt dränerande istället för att man upplever en härlig känsla av energi. Se till att vara i tid och visa att du har ansträngt dig och gjort dig fin utifrån din personlighet. Fokusera sedan på hur du känner, vinkla samtalen efter hur du känner dig bekväm. Det måste inte vara djupa personliga frågor utan det kan vara om olika teman som resmål, maten, omgivningen, träning etc. Men känns det bekvämt så ta samtalet till en mer personlig nivå. Det är då man lär känna varandra på riktigt och tar det till nästa nivå.

Ställ frågor, var nyfiken och ha kul! Det handlar om att bygga en relation med en ny person, men det finns inget bra och dåligt sätt att göra det på, vi är alla olika. Lyssna och att vara nyfiken, närvarande och visa respekt är dealbreakers. Visa omtanke och var uppmärksam på detaljer som om den du dejtar fryser eller att glaset är tomt etc. Att visa etikett är viktigt! Skulle det sedan inte bli kemi så gör det ingenting, avdramatisera det. Du lär dig alltid något från alla personliga möten, och även om dig själv. Se det som en tillgång och utveckling, samt som något som är kul!

VARFÖR:

Den här frågan ska man verkligen fråga sig själv, och även den man är i en relation med eller dejtar. Varför? Det är stor skillnad på att vara där och att vara närvarande. Varför vill man ha tvåsamheten, vad är visionen? En del dejtar för att slippa vara ensamma, eller för att alla i “flocken” har relationer och man känner utanförskap, och andra för att faktiskt inleda en genuin tvåsamhet.

Att välja att träffa någon för att man känner sig ensam är av fel anledning. En relation ska vara en add on till ett annars innehållsrikt liv. En härlig add on som ger energi och glädje. Någon som tillför något i ditt liv och där ni båda investerar lika mycket. Det är inget plåster du ska träffa som sedan kommer att rivas av när du mår bättre, alternativt att du själv blir plåstret.

Vi blir mer och mer självständiga och i större utsträckning mer starka individualister, som ibland är för snabba på att välja bort snarare än att kommunicera och kämpa för något eller någon. Jag tycker så här, så länge man är ärlig så måste man inte sätta en etikett direkt utan man får lov att ha en lång dejtingfas. Ibland glömmer vi att ha kul och fokuserar bara på att bli omtyckta och “godkända”. Vi får inte hoppa över steget av att njuta av förälskelsen utan att så snabbt som möjligt vilja sätta en etikett på den. Det viktiga här är att man själv har insikt i vilken fas man är i, att man går till insidan först och reflekterar på varför man vill börja dejta och att det är av rätt anledning.

Dejting är absolut en stor utmaning som kräver självinsikt och självkännedom, att man ser sitt värde och vågar välja. Du väljer! Samtidigt måste det avdramatiseras, jag menar...vad är ett nej? Det betyder att ni inte är i samma fas eller att ni inte är en match. Inget annat. De har inget med att göra att du är dålig eller på något sätt inte duger.

Förväxla aldrig att inte bli älskad för den du är med riktig kärlek!

Lycka till! <3 Jeanette

Påverka dina relationer genom att förstå ditt anknytningsmönster

Påverka dina relationer genom att förstå ditt anknytningsmönster

Påverka dina relationer genom att förstå ditt anknytningsmönster. Genom att äga dina utmaningar kan du få djupare, stabila och kärleksfulla relationer.
Martina Stål
Martina Stål
15 nov. 2021・13 min lästid
4 steg till att hitta kärleken 2021

4 steg till att hitta kärleken 2021

Hur och var hittar jag en partner? Och hur vet jag när det är rätt? Här är fyra steg för att inte bara hitta en partner, utan hur du hittar RÄTT partner för just dig.
hello