4 steg till att hitta kärleken 2021

Hur och var hittar jag en partner? Och hur vet jag när det är rätt? Här är fyra steg för att inte bara hitta en partner, utan hur du hittar RÄTT partner för just dig.

4 steg till att hitta kärleken 2021

Istället för att leta efter någon som har samma intressen, menar erfarna relationsexperter att ett fokus på självkännedom och värderingar är ett mer effektivt sätt att hitta en långvarig, meningsfull relation. En metod som även lägger grunden för Relate Date appen. Här är de fyra stegen till att hitta kärleken.

Steg 1: Lämna inte kärleken åt slumpen


Innan du börjar dejta, spendera lite tid på att reflektera kring vad det är du egentligen söker. Vad är egentligen viktigt för dig och hur vill du leva ditt liv? Forskning har visat att gemensamma personliga värderingar är den viktigaste faktorn för en relation. Precis vad grundarna bakom Relate Date appen insåg.

Den nya svenska innovativa dejting-appen har skapat ett mer medvetet sätt att träffa någon med hjälp av mobilen. Fokus ligger på dina egna värderingar, snarare än ytliga intressen och utseende. När du går med som medlem får du hjälp att just kartlägga och definiera dina värderingar, som blir lite som din inre kompass i livet. Dessutom gör Relate Date slut på det evinnerliga svajpandet eftersom man får ett antal noggrant utvalda profiler per dag, baserat på just dina värderingar.

Hitta en livspartner baserat på dina värderingar – ladda ner Relate Date här!

Steg 2: Sluta anpassa dig och var dig själv fullt ut

Den bästa strategin för att hitta en långsiktig partner är att vara dig själv så mycket det bara går. Lär känna dig själv bättre och var mer du! Ett av de vanligaste misstagen när vi dejtar är att vi tänker på vad personen gillar och vill ha och försöker passa in i den bilden.

Den mest attraktiva versionen av oss är den mest äkta när vi vågar vara oss själva på ett öppet och sårbart sätt. Ju mer du lyckas kommunicera utåt vem du är och vad som är viktigt för dig, desto lättare kommer det vara för potentiella partners att upptäcka dig och relatera till dig. Nästan lite som en fyr, ju starkare den skiner, desto lättare är det att se den.

Relate Date appen hjälper dig med detta både genom att du kan skriva små korta texter om dina viktigaste värderingar så väl som ladda upp bilder från ditt liv, och inte bara ditt ansikte.

Steg 3: Förstå vad du behöver i en relation och i en partner… 


och leta mer aktivt efter någon som matchar den bilden. Förstå vad som skapar kompatibilitet och vad just du behöver i en relation. Vad är dina dealbreakers?

Förutom att hjälpa dig definiera dina värderingar och behov och ge dig profilförslag baserat på dessa, så får du tillgång till resurser i Relate Date appen för att just lära dig mer om din kompatibilitet. T.ex. har vi människor alla olika sätt att uppfatta och visa kärlek, och vår uppväxt påverkar hur vi reagerar känslomässigt i relationer. I appen hittar du verktyg för att förstå och lära dig hur just du fungerar i relationer.

Steg 4: Ta medvetna steg mot att hitta kärleken


När du har fått lite bättre koll på vem du söker, sätt dig själv i sammanhang där den personen skulle kunna finnas. Det kan handla om events, platser och nätverk. Börja berätta för vänner vad du söker och be dem introducera dig om de möter någon som passar beskrivningen. Gå med i communities som går i linje med dina värderingar och intressen, som t.ex. Relates community.


Så hittar du kärleken med Relate Date

På Relate vill vi inte bara hjälpa dig att hitta en partner, utan snarare att hitta RÄTT partner för just dig. Någon som du kan dela livet med och med rätt förutsättningar för att det ska hålla i längden.

Värderingar hjälper dig hitta rätt och skapar djupare kontakt

Vi tror att vägen dit börjar hos dig själv med självinsikt kring vad du behöver och värdesätter, i livet generellt och i en relation. Därför börjar alla nya medlemmar i Relate Date appen med att gå igenom en snabb värderings-kartläggning.

I profilerna varvas sedan bilder med korta texter där du får öva på att sätta ord på dina viktigaste värderingar. Ju mer du delar av dig själv och dina värderingar, desto mer kommer din profil att synas för andra och fler kommer relatera till dig.

Baserat på dina värderingar och preferenser så väljer vi ut ett gäng profiler till dig varje dag (med premium får du 3 gånger fler och kan sätta mer avancerade preferenser). De du gillar skickar du en relate till och om de relaterar tillbaka så blir det en match och en chat öppnas!

Med värderingar i fokus som gemensam nämnare blir samtalen djupare och mer meningsfulla. Det hjälper dig att snabbt kunna känna in om personen är någon du klickar med, samtidigt som det till och med kan vara inspirerande och personligt utvecklande att få nya perspektiv på vad som är viktigt för dig i livet.

Ladda ner och testa Relate Date appen redan idag, helt gratis!
Vad är värderingar och varför är de viktiga i en relation?

Vad är värderingar och varför är de viktiga i en relation?

Alla människor har värderingar, oavsett om man är medveten om dessa eller inte. Våra värderingar kan beskrivas som vår inre kompass eller helt enkelt strategier för att välja det som gör oss lyckliga, ger oss energi och mening.
Jan Artem Henriksson
Jan Artem Henriksson
5 jan. 2022・4 min lästid

Hur hittar man kärleken 2021?

Att hitta kärleken kan kännas som att hitta en nål i en höstack. Se till att våga bli älskad men älska dig själv först, och håll dig ständigt i rörelse med andra människor.
hello