Nyhet: Mindfulness appen 💜 Relate

Vi Ă€r glada och stolta över att samarbeta med Mindfulness Appen som med sina meditationer strĂ€var efter att ge sina anvĂ€ndare mer medvetenhet och nĂ€rvaro i sina liv. VĂ„ra visioner Ă€r lika – vi vill öka mĂ€nniskors vĂ€lmĂ„ende pĂ„ olika plan.

Nyhet: Mindfulness appen 💜 Relate

Vad har mindfulness med kÀrlek att göra, kanske du tÀnker?

Mycket mer Àn vad de flesta kanske skulle tro. Vi skulle till och med vilja hÀvda att mindfulness Àr sjÀlva nyckeln till djupa och meningsfulla relationer. För oss Àr mindfulness en praktik och övning för att leva med mer nÀrvaro och medvetenhet. Att vara mer hÀr och nu och samtidigt vara mer medveten om vad som hÀnder i oss, vÄra sinnen och vÄra kÀnslotillstÄnd.

Vi tror att kvalitén i möten med andra styrs av vÄr förmÄga att vara nÀrvarande i mötet. Att verkligen kunna lyssna pÄ den andra personen utan att flyga ivÀg i tankarna eller börja tÀnka pÄ vad man ska svara eller sÀga hÀrnÀst. DÄ kÀnner vi oss sedda och hörda och fÄr en starkare kÀnsla av samhörighet. SÄ ju större nÀrvaro vi har, desto starkare blir mötet.

Det Àr Àven vÄr övertygelse att en huvudingrediens i de bÀsta relationerna och ofta det som karakteriserar en medveten relation, Àr nivÄn av medvetenhet av jaget hos individerna. AlltsÄ vÄr förmÄga att vara i kontakt med oss sjÀlva och vÄra kÀnslotillstÄnd. Ju mer medvetna vi Àr om hur vi fungerar, vÄra mönster och sÄr frÄn tidigare upplevelser och hur de pÄverkar oss i olika situationer, desto mer medvetna blir vi Àven över hur vi reagerar i dessa situationer. Den medvetenheten ger oss en distans till vÄra reaktioner och sÄ smÄningom kan vi mer och mer vÀlja hur vi reagerar, och leva och agera mer utifrÄn vÄrt högre jag eller den bÀsta versionen av oss sjÀlva, istÀllet för det ego- och rÀdslo-drivna jaget. Har vi förmÄgan att kÀnna in vÄrt kÀnslotillstÄnd och dessutom kan kommunicera detta till vÄr partner, blir det tusen gÄnger lÀttare att förstÄ och hjÀlpa varandra i olika situationer.

Sen har forskning pÄvisat att mindfulness överlag ökar vÄrt vÀlmÄende genom att bl.a. minska stress, öka koncentrationsförmÄgan och ge bÀttre sömn. Och ju bÀttre vi sjÀlva mÄr, desto mer kapacitet har vi till att kunna möta vÄr partner, Àven nÀr det kÀrvar.

För att hjÀlpa fler till starkare och mer meningsfulla relationer genom mer nÀrvaro och medvetenhet inleder vi nu ett samarbete med Mindfulness appen. Appen Àr en av de första och största meditationsapparna i Sverige med kurser, program och enskilda meditationer för att fÄ in mer nÀrvaro och medvetenhet i olika delar av livet, dÀr Relate nu hjÀlper till att utöka innehÄllet inom just relationer och dejting.

I samband med Alla hjÀrtans dag lanserar vi nu tvÄ olika meditationer i appen, utformade och inspelade av vÄr psykolog Josefine Yrjans. De finns pÄ bÄde svenska och engelska, dÀr den ena Àr en meditation man kan göra för att grunda sig och bli mer nÀrvarande inför dejten, och den andra Àr en meditation man gör tillsammans med en annan person för att komma till en starkare nÀrvaro och kontakt i mötet.

Meditation för singlar – Grunda dig sjĂ€lv inför dejten:

Den hÀr meditationen hjÀlper det att slappna av, samla och grunda dej sjÀlv inför en date eller ett kÀrleksmöte. Du guidas till att kÀnna dej mer trygg, öppen och levande i din kropp. Vilket gör att du kan gÄ in i ett möte med större nÀrvaro, nyfikenhet och autenticitet. Du fÄr lÀra dej tekniker som hjÀlper dej att:

  • Förankra dig i nuet och kunna stanna med dina egna upplevelser
  • Visualisera och starka de kvalitĂ©er som du vill ta med dig in i mötet
  • Hitta uppmuntrande fraser och en vĂ€nlig inre dialog

Meditationen för par – för djupare kontakt:

En skön relationell meditation som ökar nÀrvaro och kontakt, bÄde med dej sjÀlv och din partner. Ni bjuds in till ett varande som ger utrymme för att notera, kÀnna och lÀgga mÀrke till det som vÀx stund för stund. Med inslag av enkla frÄgor fÄr ni dela med er och bli lyssnade till. Att kunna uttrycka sig autentiskt och bli sedd pÄ ett mer innerligt sÀtt Àr ofta djupt tillfredstÀllande och vÀcker tillit och glÀdje. Njut av stunden och magin som alltid finns dÀr, nÄgra andetag bort.

Du hittar meditationerna i Mindfulness Appen: https://zr4y9.app.goo.gl/QpvU

Relate x GoOn samarbete för att hjÀlpa fler hitta kÀrlek pÄ nytt efter uppbrottet

Relate x GoOn samarbete för att hjÀlpa fler hitta kÀrlek pÄ nytt efter uppbrottet

Med Go Ons expertis och erfarenhet kring just uppbrottet av en relation hoppas vi kunna hjÀlpa fler att ta sig igenom denna ofta vÀldigt svÄra upplevelse och utmaning, och sÄ smÄningom bli redo för att hitta kÀrleken igen.
→
Date Night: Upplev Alla hjÀrtans dag pÄ ett nytt sÀtt

Date Night: Upplev Alla hjÀrtans dag pÄ ett nytt sÀtt

Date Night kommer bjuda in till ett lugnt och tryggt utforskande för er dÀr ni kan vara med frÄn tryggheten av ert eget hem. Oavsett om ni bara har setts nÄgra gÄnger eller varit tillsammans flera Är, sÄ Àr det alltid vÀrt att fira kÀrleken.
→
hello